2014. nov 06.

Élhető hely, egy élhetetlen országban?

írta: Csak CS
Élhető hely, egy élhetetlen országban?

Igen, a CSAK egy üzleti vállalkozás. Nem találtuk fel a spanyolviaszt. A koncepció, hogy egy kávézó, söröző, szórakozóhely bevételei fedezzenek kulturális-társadalmi tevékenységeket sem új. Forprofit cégek főtevékenységei között lehet ritka az "egyéb társadalmi tevékenység", de talán ez sem egyedi. Mint szervezetnek, cégnek létező kategóriákban kéne meghatározni önmagunkat, tudjuk ezt jól, de nem tesszük. Vagyunk színház, kocsma, művház, kiállító tér és konferencia terem. Vagyunk próbahely, raktár, találkozási pont, iroda. Támogatásra szoruló támogatók, szék nélküli székhely. Ezo-spiri, punk, tudatos vásárlók, és rock n' roll zöldek. Jogos jógás bábszínház és világzene hajléktalan művészek. S Lem-Poe entry, slam-poetry

Leszünk biztos bio nácik jobbról és rafkós libsik, meleg trendik a te adódból és kívülről könnyen ugató cicák. Majd persze befogjuk a szánkat és manipulálunk a csenddel, mikor visszaszólunk és akkor is nekem volt igazam lesz a sírfeliratunk. A szeretet ereje és a gyűlölet hatalma ad testünknek vért és megcsókoljuk nyilvánosan a titokban megölt testvért. Fölényesen válaszoljuk, hogy ne szóljál, mert kevés hozzá az IQ-d, s elmantrázunk egy morzsát, persze viccesen, mert nem kicsi az egó, csak végre már indulni kéne, hogy maradhassunk go go sirató lányok. Ha ezért sem kapunk kitüntetést, szervezünk gyorsan egy tüntetést valami székház elé, mert van már a széknek helye, de nincsen még szék meg támla, s egy falra festett fekete folt lesz csak nálunk a tábla, rajzolhatsz rá dákót bátran, este lemossuk szigorral, majd kifényesítjük s te szidod a szidolt, amire jön majd a frappáns, névtelen válasz, s kielégülök, mert megmondtam nagyon fészen. Amúgy gyakorlott adminként törlöm a padlót, felszedem a koszt, ez nem az a poszt, amit a falfesték elbír, a padló meg beton, de jobb lenne a fa. Aláírás: ezt szerettem volna elmon Dani. Hoppá, bocs, elgurult a gyógyszer, Dani, nem vállalom be, inkább azt mondom, módszertani trükk ez az írás, egy nagyon rég született, nagyon messzi mester által kifejlesztett technika szerint, melybe titokban beavatott a klónja egy kisebb kolóniát, melynek tagja vagyok persze, s ez a titok itt nem csak mérvadó, hidd el, neked lesz jobb ha kifizeted a tréning árát, mert eladó, s ha eddig a bal szemeden át voltál boldogtalan, ezután látsz majd egy jobb féltekét, neked már az üres pohár is félig tele lesz percenként fél ezerért.

Nos, ennyit az eddigi tapasztalatokból, de visszatérve...

Bennünk nagy az életöröm és a tettvágy, alkotni vagyunk és egymás örömére lenni. Megosztani, amink van, hogy gyarapodjon: tudást, tapasztalatot, készséget. Teret adni az együttlétnek, célt adni és felfedezni. Bátorsággal, kalandvággyal szervezzük a helyet. Nyitottan arra, aki újra felfedező. Tehát kapcsolódhatsz hozzánk a nagy tervvel és a kicsivel, offline módban is van élet nálunk, finom a kávé, jó az álmodozás, s még jobb amikor eltűnnek a falak, egybenyílik a tér, ahol láthatsz és látszol. Kivehetsz annyit, amennyit beleraktál. 

CSAK úgy.  

 

 

Szólj hozzá